www.voorvoetamputatie.nl/nl/home/langdurige-verzorging/wat-is-een-voorvoetprothese/

Wat is een voorvoetprothese?

Wat is een voorvoetprothese?

Varianten van siliconen voorvoetprothesen

Maat voor maat voor hun voet

Een voorvoetprothese is een “vervanging” van uw voet die helemaal op uw lichaam en naar uw wensen is aangepast. Het trekt aan als een sok. De voet bestaat uit huidvriendelijke HTV-siliconen. De instrumentmaker heeft uw stomp hiervoor nauwkeurig gemeten en vervolgens de prothese zelf of door Ottobock laten vervaardigen. Tijdens het aanpassingsproces krijgt u een testprothese. Daar kunt  u vier tot zes weken op proeflopen zodat u zeker bent van een optimale pasvorm en functie.

Lichaam, geest en ogen

De voorvoetprothese vervangt de functionaliteit en het uiterlijk van de ontbrekende delen van de voet. De prothese ondersteunt u in uw dagelijkse bewegingen, verhoogt de spieractiviteit, verbetert de bloedcirculatie in het been en ziet er bijna uit als een normale voet

Het uiterlijk van de siliconen prothesevoet kan tot in detail worden gemodelleerd naar uw andere voet. We onderscheiden hierin drie varianten. In de basisversie is kleur aangepast aan uw huidkleur. Zo is de amputatie voor buitenstaanders al moeilijk te zien.

In de “Classic” versie worden de tenen bijvoorbeeld precies gemodelleerd naar de tenen van de andere voet. Voor de verschillende huidgebieden worden meerdere kleuren gebruikt. Voor de nagels kunt u kiezen tussen siliconen en Acryl nagels. Valt uw keuze op de acryl nagels dan kunt u op uw prothese elke nagellak trend volgen.

Nog natuurgetrouwer is de variant “Natural”. In dit geval heeft u ook de keuze uit siliconen nagels of acryl nagels. Bij deze variant bouwen we de huid op uit vijf tot acht verschillende kleuren; inclusief aderen, sproeten en levervlekken. Als u wilt kunt u zelfs spataders erop krijgen, of een tattoo.

De koker van de voetprothese is precies aangepast aan uw stomp. Dit optimaliseert de pasvorm in vergelijking met andere verzorgingen. Het zorgt voor de stabiliteit van de voet en verdeelt de belasting tijdens het lopen gelijkmatig. Bovendien kunt u met een voorvoetprothese in een conventionele (confectie-)schoen.

Als materiaal gebruiken we hoogwaardig, hypoallergene siliconen, die zelfs zijn goedgekeurd voor tijdelijk gebruik in het lichaam.

Silicone is gemakkelijk te onderhouden, zeer hygiënisch, huidvriendelijk en bijzonder stabiel, maar vormbaar.

Lees meer onder Waaruit bestaat een voorvoetprothese.
An Ottobock initiative© Ottobock SE & Co. KGaA