www.voorvoetamputatie.nl/nl/home/langdurige-verzorging/waaruit-bestaat-een-voorvoetprothese/

Waaruit bestaat een voorvoetprothese?

Waaruit bestaat een voorvoetprothese?

Siliconen, de stof van de toekomst

De prothese wordt vervaardigd uit medisch hoogwaardige siliconen (HTV-Silikon). Dit soort siliconen is niet te vergelijken met siliconen die bijvoorbeeld in een bouwmarkt te verkrijgen zijn.

De siliconen die voor prothesen wordt gebruikt, is door de Amerikaanse FDA geschikt verklaard voor gebruik in het lichaam.

Siliconen voorvoetprothesen zijn zacht, stabiel, weersbestendig en huidvriendelijk

Een groot voordeel van deze hoogwaardige siliconen is dat het volgens behoefte op bepaalde plaatsen zacht of hard kan worden gemaakt, zodat de prothese zijn functie kan vervullen: stevig om voor een mooie voetafwikkeling te zorgen, zacht om de stomp niet te belasten.

De prothese kan dus buigen maar blijft toch stevig en stabiel. Ook extreme omstandigheden brengen de siliconen van de voetprothese niet uit zijn verband. Het kan evengoed aan de woestijn als aan de pooltemperaturen weerstaan en is bovendien bestand tegen zout water. De prothese beperkt u dus niet in de keuze van uw reisdoel. Het materiaal verouderd niet en is vrij van weekmakers.

Ook heel belangrijk is dat siliconen huidvriendelijk zijn; het is gas- en dampdoorlatend, dus transpiratievocht kan weg. Het is vrij van weekmakers waarvan men vermoedt dat die schadelijk zijn voor de gezondheid. Siliconen worden niet poreus en zijn reukvrij. Over het algemeen ervaart men siliconen als aangenaam op de huid.
An Ottobock initiative© Ottobock SE & Co. KGaA