www.voorvoetamputatie.nl/nl/home/langdurige-verzorging/waar-kan-ik-een-hoogwaardige-voorvoetprothese-krijgen/

Waar kan ik een hoogwaardige voorvoetprothese krijgen?

Door Ottobock gecertificeerde verzorgingsexperts ter plaatse

Een verzorging met een siliconen voorvoetprothese van Ottobock wordt geleverd door instrumentmakerijen die volgens de Ottobock kwaliteitsstandaard werken. Dit is een vrijwillig kwaliteitsprogramma dat door Ottobock in het leven is geroepen.

Zoek een deskundige in uw buurt

Mocht u in uw omgeving niemand vinden, dan kunt u contact met ons opnemen.

Waarom is er een Ottobock silicone kwaliteitsstandaard?

Dwingende voorwaarde voor elke hoogwaardige, anatomisch correcte verzorging met een siliconen prothese vereist een uitgebreide kennis op gebied van aanmeten en vervaardigen. Om te waarborgen dat u veilig uw voetprothese in het dagelijks leven gebruiken kunt, hebben we de siliconenkwaliteitsnorm ingevoerd.
Met name met partners die voldoen aan de kwaliteit van siliconen kwaliteitsstandaard van Ottobock, krijgt u een permanente, door Ottobock gecontroleerde kwaliteit. Daarom onderzoeken wij de naleving van de criteria elk jaar nauwkeurig.

Vijf sterren voor uw verzorging

     • Basisopleiding silicone voetprothesen
     • Technisch kennis
     • Ervaring
     • Professionele bijscholing
     • Vakinhoudelijke expertise 

Basisopleiding

Bij het maatnemen, de kleurbepaling en bij het aanpassing van de siliconen prothese is zeer specifieke kennis nodig. Bij een kwalitatief hoogwaardige prothese moet de Orthopedisch technoloog een basiscursus hebben afgerond.

Technische uitrusting

Alleen met de juiste apparatuur zal de prothese anatomisch precies kloppen en ziet de prothese er zo natuurlijk mogelijk uit.

Ervaring

De ervaring van de orthopedisch technoloog speelt een belangrijke rol bij de optimale aanpassing van de prothese. Hoe vaker hij protheseverzorgingen heeft gedaan des te zekerder is.

Professionele bijscholing

Hoe meer ervaring een orthopedisch technoloog met siliconen prothesen heeft, des te beter voor u. Onze specifieke opleiding op gebied van siliconen prothesen is een criterium van de Ottobock kwaliteitstandaard voor siliconen.

Vakinhoudelijke expertise

Orthopedisch technologen, die zich zowel in theorie en praktijk bijscholen - bijvoorbeeld door middel van lezingen, publicaties in vakbladen of professionele ontwikkeling – zorgen hierdoor dat de kwaliteit van siliconen zorg voor hun eigen cliënten verder verbetert.
An Ottobock initiative© Ottobock SE & Co. KGaA