www.voorvoetamputatie.nl/nl/home/langdurige-verzorging/hoe-ziet-mijn-leven-met-prothese-of-orthopedische-schoen-er-uit/

Hoe ziet mijn leven met prothese of orthopedische schoen er uit?

Hoe ziet mijn leven met prothese of orthopedische schoen er uit?

Gebruiker in het dagelijkse leven

Bewegen en normaal zijn

De grootste fans van siliconen voorvoetprothese zijn personen die eerst een orthopedische schoen hebben gedragen. De meesten zeggen dat ze voor het eerst na de amputatie het gevoel hebben echt te bewegen

Durf!

Ook een prothese kan niet alles. Voor competitieve sporten is deze niet geschikt. In het begin voelt het vreemd aan. Daarom is het belangrijke gewend te raken aan uw prothese en om te leren lopen. Oefen in het begin maar 30 minuten per dag om schade aan het litteken te voorkomen en drukplekken te voorkomen. Later, kunt u uw trainingstijd verhogen. Uw fysiotherapeut en ergotherapeut helpen u hierbij.

Hoe lang het duurt tot u na de voetamputatie een prothese kunt dragen is niet met zekerheid te zeggen omdat de wondgenezing bij iedereen anders is. Laat u hierdoor niet uit het veld slaan.

Als u eenmaal vertrouwd bent met de prothese, kunt een zo goed als normaal leven hebben. U draagt normale schoenen en u heeft dankzij de flexibele siliconen een praktisch normale voetafwikkeling.  Zelfs blootsvoets zien anderen niet meteen dat u een prothese draagt.

U wint meer bewegingsvrijheid. U kunt langere stukken lopen zowel op gladde of oneffen ondergrond. Wanneer u goed loopt zullen uw kuitspieren zich na een paar weken ontwikkelen en verder aansterken.

In het bijzonder: de prothese is zo goed omdat hij perfect op maat wordt gemaakt. Het materiaal levert tevens een belangrijke bijdrage. Meer informatie over siliconen vindt u terug op de pagina “Waaruit bestaat een voorvoetprothese”. De prothese kan eenvoudig worden aan- en uitgetrokken. Er zijn geen lastige sluitingen en geen huidirritatie. Na een korte tijd zal het voor u tot de dagelijkse dingen behoren.
An Ottobock initiative© Ottobock SE & Co. KGaA