www.voorvoetamputatie.nl/nl/home/langdurige-verzorging/hoe-kom-ik-aan-een-voorvoetprothese/

Hoe kom ik aan een voorvoetprothese?

Hoe kom ik aan een voorvoetprothese?

Gebruiker bij de prothesepassing

Drie stappen naar een prothese

Een siliconen voetprothese is een klein wonder van technologie. Om ervoor te zorgen dat de prothese optimaal zit, moeten arts en orthopedisch instrumentmaker nauw samenwerken met Ottobock. Met uw steun ontwikkelen wij uw individuele prothese.

Aanvraag, afdruk, testprothese en definitieve voorvoetprothese

Praat eerst met uw arts over de mogelijkheid van een prothesevoet. Hij ondersteunt u dan bij de zorgverzekeraar - en geeft zo nodig de orthopedisch instrumentmaker of – schoenmaker belangrijke informatie over uw speciale vereisten. De zorgverzekeraar neemt meestal de kosten van een puur functioneel model op zich. Een eigen bijdrage vanuit de patiënt is nodig voor cosmetisch meer complexe modellen.

Ga vervolgens op zoek naar een orthopedisch centrum met ervaring in voetprothesen. Gebruik een deskundige, een professional in uw gebied. Gecertificeerde partners van Ottobock hebben beschikking over de nodige technische faciliteiten, ze zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd door Ottobock. Mocht er geen partner zijn in uw gebied, kunt u contact opnemen met ons.

De orthopedische instrumentmaker zal uw voet precies opmeten, foto's en een gipsafdruk maken volgens bepaalde specificaties. Gebaseerd op deze afdruk vervaardigen wij een testprothese, die u vier tot zes weken zal dragen. Gedurende deze tijd kan de orthopedische instrumentmaker de prothese aanpassen. Dit is al nodig, omdat u met de testprothese opnieuw leert lopen en door het oefenen sterkere spieren ontwikkelt. Bovendien moet u vertrouwd raken met de prothese.

Tot slot bepaalt de orthopedisch technicus samen met u de juiste kleur van de prothese. De gegevens en alle correcties worden bij Ottobock aangeleverd. Wij produceren vervolgens de definitieve prothese waarmee u een nagenoeg normaal leven kunt leiden.
An Ottobock initiative© Ottobock SE & Co. KGaA